Avoin ilmastokokous Kansalaistorilla

Avoin ilmastokokous Kansalaistorilla, torstaina 1.12.2011 klo 17.00

Maanantaina 28.11 Etelä-Afrikan Durbanissa alkaa jokavuotinen surullinen farssi, YK:n ilmastokokous. COP 17 kokouksessa poliitikkojen, teollisuuden ja ympäristöjärjestöjen on tarkoitus ratkoa ilmasto-ongelmaa ja hakea  sitovaa ilmastosopimusta.

Viimeistään Kööpenhaminassa 2009 selvisi, että tehtävä on mahdoton. Kokouksissa valtaa pitää teollisuus ja finanssimaailma, joille uusliberalistisen politiikan läpipuskeminen on ilmastonmuutosta tärkeämpi asia. Jos Maailmanpankki suunnitellusti toimisi ilmastorahaston hallinnoijana, se pakottaisi globaalin etelän siihen kuriin, mihin WTO ei saanut sitä painostettua. Päästökauppa voisi parhaimmillaan rikastuttaa keinottelijoita, mutta päästöjä se ei vähennä. Ratkaisuiksi tarjotut biopolttoaineet, ydinvoima, geenimanipulaatio ja megalomaaniset patohankkeet eivät pysäytä ilmastokatastrofia. Sen sijaan ne vahvistavat nykyistä talouseliittiä ja vahingoittavat jo ennestään heikossa asemassa olevia ihmisryhmiä, kuten alkuperäiskansoja.

Tuoreessa Nation-lehden artikkelissa Naomi Klein kiteyttää asian selkeästi. Ristiriita kapitalismin ja ilmastokatastrofin pysäyttämisen välillä on ylitsepääsemätön. Oikeisto ymmärtää tilanteen hyvin, ja on valmis tekemään kaikkeensa kieltääkseen ilmastonmuutoksen olemassaolon.

Myös sosiaalisten liikkeiden olisi syytä tiedostaa asia yhtä selvästi. Tuhoisimmillaan nopeiden voittojen kahmimiseen perustuva talousjärjestelmä on muuttaessaan ilmakehäämme, mikä vaikuttaa kaikkeen elämään maapallolla.

http://www.thenation.com/article/164497/capitalism-vs-climate

Emme voi luottaa päättäjiin, vaan oikeudenmukaisia ratkaisuja on etsittävä ruohonjuuritasolla. Durbanissa järjestetään virallisen YK-kokouksen alkaessa ”Occupy COP 17”, kansalaisten yleiskokous. Me haluamme herättää keskustelua ilmastokysymyksestä Helsingissä. Alustuksen jälkeen seuraa vapaata keskustelua siitä, mitä me voimme tehdä omaehtoisesti estääksemme ilmastokatastrofin.

Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan avoimeen ilmastokokoukseen Occupy Helsinki-liikkeen Kansalaistorille torstaina 1.12, klo 17 alkaen.

Kansalaistori sijaitsee entisten VR:n makasiinien läheisyydessä, Sanomatalon ja Musiikkitalon välisessä aukealla.
Järj. Hyökyaalto

hyokyaalto.org

hyokyaalto at riseup dot net
****************************

Occupy Helsinki toivottaa erilaiset ryhmät tervetulleiksi järjestämään ohjelmaa Kansalaistorilla!

torillatavataan.wordpress.com

torikokous at gmail dot com

Jätä vastaus